Blog

Afgelopen 9 t/m 16 januari naar Mashatu, Botswana afgereisd om daar te mogen genieten van een weekje safari’s. Super mooie lodge in Mashatu, de Euphorbia lodge, genaamd naar de machtige, daar volop aanwezige, grote bomen. Een eldorado voor het luipaard. Menig luipaard mogen spotten, naast de vele andere soorten wild. En er is daar veel wild. Mashatu is een enorm uitgestrekt gebied aan de rand van Botswana met Zuid-Afrika. De Limpopo rivier is de scheiding. Het gebied is zo uitgestrekt, zodat je bijna nergens tegen de buitengrenzen aanrijdt. Bovendien is het heel divers met uitgestrekte savanne, droge rivierbeddingen met veel bomen erlangs, en mooie rots partijen. Prachtig.

Botswana maart 2022.

Na de verrassingsweek in januari, was het dan nu tijd voor de reeds lang geplande vakantie naar Botswana. In plaats van te rijden vanuit Johannesburg zijn we rechtstreeks gevlogen op Mashatu. Wel kostbaar, maar ook heel snel en comfortabel. Een warm welkom terug in dit fantastische gebied op de rand van Botswana, Zuid-Afrika en Zimbabwe. Na ons verblijf in Mashatu per auto in twee lange dagen naar Maun gereden, in de zuidelijkste punt van de Okavango Delta. Vandaar ingevlogen naar onze 1e lodge, Kadizora.

Deze lodge is behoorlijk hoog gelegen in de Delta en dus redelijk voorzien van water. Alhoewel het water in deze tijd al niet heel hoog is, was het nu ook nog eens een week of 4 te laat aan het stijgen. Wel veel korte regens geweest, hetgeen betekent dat het gras hoog staat. Bepaalt geen luxe voor de video/fotograaf. Maar desondanks een prachtig gebied midden in de Okavango Delta. Na vier nachten in deze schitterende lodge doorgevlogen naar Stanley’s. Een en al luxe mag ik wel zeggen. Nog wat minder water, maar alsnog een prachtige ervaring. Al met al een schitterde reis geweest.